Näillä vinkeillä rentoudut ja lataat akkujasi kesälomalla

on

Joko kesälomakampa on käytössä? Juokseeko ajatukset lomasuunnitelmissa ja maisteletko mielessäsi kesäherkkuja, joita ajattelit lomallasi nauttia? 

Entä miten päästä kunnon lomafiilikseen ja nauttia lomasta niin, että se oikeasti hemmottelee mieltämme ja lataa akkuja tulevaan syksyyn?

Itse vietän ensimmäistä kertaa elämässäni täyden kesäloman, huikeat 4 viikkoa ja suunnitelmat huutavat myös tyhjyyttään, mikä on aika ihanaa toisaalta! Olen paiskinut töitä kymmenisen vuotta nyt putkeen ja olen kyllä lomaillut, mutta ne ovat olleet maksimissaan kahden viikon pituisia. Olen lähes aina vaihtanut työpaikkaa juuri siinä vaiheessa, että lomat palavat. Nyt on siis ihan loistava fiilis, että saan viimein olla kunnolla lomalla. Varsinkin alkuvuoden hektisyyden ja stressinkin osalta tämä loma on ansaittu!

Miten lomasta saa henkisellä tasolla rentouttavan ja akkujamme lataavan? 

Joku tykkää ladata akkujaan rantalomalla, mökillä, vierailemalla sukulaisten luona tai ihan vaan olemalla kotioloissa. Jotta kuitenkin saamme lomafiiliksen ja rennon mielen, pyyhkien työstä tai vaikka opinnoista aiheutuneen stressin mielestämme pois, on hyvä pyrkiä toteuttamaan seuraavat asiat lomalla:

  1. Älä suunnittele liikaa! Vietä ainakin muutama päivä tai yksikin viikko ilman suurempia suunnitelmia. Tee jotain spontaania ja koe vapaus valita.
  2. Nauti omasta seurastasi!  Lähde yksin vaikkapa luontoon tai karkaa sadepäivänä elokuviin itseksesi. Voit myös kokeilla rentoutumisharjoitusta vaikkapa rannalla ja kukaan ei edes huomaa sinun ”meditoivan”.
  3. Unohda työ-/kouluasiat: Et pääse lomamoodiin ajattelemalla työ-tai koulutehtäviäsi. Pyyhi ne ajatuksista heti ensimmäisen viikon aikana kauas pois.

Loman voi viettää myös päin honkia.

Tillintallintättäränä oleminen koko kesäloman ei ole pääakkujamme lataava tapa. Tai no, joku voi rentoutua terassihillunnallakin, mutta vetämällä överiks koko loman, on aikamoinen henkinen krapula palatessa arkeen takaisin! Loma meni, morkkis tuli.

Voit myös tukkia kalenterisi täyteen vaikka ja mitä, mutta varaa myös omaa aikaa itsellesi.

Entä jos ei ole lomaa?

Se ei haittaa, voit silti rakentaa vapaapäivistäsi lomapäiviä. Kesällä muutenkin, vaikka ei ole lomaa, on mahdollisuuksia ties mihin vapaapäivinä. Ihan pelkästään ulkoilu ja rannalle meneminen tuntuu lomalta.Itse olen monet kesät viettänyt töissä, mutta vapaapäivinä keksinyt aina jotain kivaa tai juuri ollut ihan vain itseni kanssa, nauttinut omasta ajasta. Tämä kesäkausi on aina niin lyhyt, joten tee niistä vapaapäivistäsi mahdollisimman rentoja ja akkujasi lataavia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s