Työnhaun Sherlock Holmes

motivointi, Yleinen

pexels-photo-large.jpgTyönhaku on kuin etsisi sitä täydellistä mekkoa juhliin. Se voi olla hyvinkin uuvuttavaa, pitkäkestoista ja turhauttavaa. Varsinkin, jos tarjolla olevat mekkovalikoimat eivät imartele juuri sinun muotojasi. Tiedät varmasti tunteen, johon moni meistä voi samaistua.

Mekon löytämisen kaava on mielestäni täysin verrattaessa työnhakuun. Kuvitellaanpa seuraava tilanne:

Sinulla on tietty ajatusmalli millainen sen mekon pitäisi olla: malli, pituus, väri…Tutkit ensimmäisenä kotiseutusi myymälöissä olevan valikoiman ja mahdollisesti löydätkin sieltä mieleisen, mutta se on loppuunmyyty saapuessasi liikkeeseen. Myymälät myyvät täysin EIOOTA ja alat turhautua.

Seuraavaksi alatkin pohtimaan, että pitäisiköhän sitä nyt vaihtaa mekosta housuihin, jospa ne löytyisivät helpommin. Olet kuitenkin päättäväinen sen mekon suhteen ja lähdet kysymään tutuiltasi niin kasvotusten kuin somenkin kautta ovatko he tietoisia mistä löytyisi juuri täydellinen mekko! He antavat vinkkejä ja katsotkin nämä vaihtoehdot, mutta myymälöiden valikoimaan ei tällä hetkellä oteta mekkoja myyntiin.

Päätät melkeinpä skipata mekon hankinnan ja jäädä kotiin murjottamaan pieruverkkareittesi kanssa.Se pieni sisukas pirumainen enkeli hyppää kuitenkin olkapäällesi ja huutaa ettet voi nyt luovuttaa, mekko on tehty löydettäväksi! Kävelet parin viikon päästä erään myymälän ohitse kiinnittäen katseesi näyteikkunaan ja siinä se on: täydellinen mekko! Juuri oikeanlainen muotoilu, joka korostaa parhaimpia puoliasi ja olet pelkästään HOT STUFF kulkiessasi tuo mekko päälläsi. Sinun pitää saada se itsellesi. Nostat leuan ylös ja vedät hartiat taakse, tuo mekko on minun

Kävelet itsevarmana liikkeeseen suoraan mekkotelineen luokse etsien kokoasi. Leukasi loksahtaa auki, sinun kokosi on myyty! Juokset tukka putkella myyjän luokse ja kysyen onko sinun kokoasi enää saatavilla. Myyjä kertoo ettei ole kuin tuo yksi mekko, joka on juuri sinulle liian suuri. Mietit pitäisikö tässä alkaa bodaamaan, jotta se istuisi täydellisesti, mutta päätätkin kysyä saisiko mekkoa modattua juuri sinulle sopivammaksi. Onneksesi myyjä on auttavainen ja omaa loistavat ompelutaidot. Keskustelette yhdessä myyjän kanssa istuvuudesta ja mekon käyttötarkoituksesta, hän lupaa sinulle seuraavaksi päiväksi sovituksen. 

Nukut yösi hieman huonosti, koska toivot mekon olevan hyvä. Menet sovitusti liikkeeseen ja siellä se on, sinun täydellinen mekkosi,sovitat sitä ja se istuu kuin nenä päähän! Tämä mekko, joka on vaatinut sinulta aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta ennen kaikkea uskallusta etsiä juuri oikea mekko käsiisi!

Sitä se työnhakukin on. Seikkailua, tutkimista ja vuorovaikutustaitoja. 

Tärkeintä kuitenkin mitä tulee sen täydellisen mekon tai työpaikan löytämiseen ovat:

  1. USKO OMIIN KYKYIHIN
  2. POSITIIVINEN MINDSETTI
  3. MÄÄRÄTIETOINEN ASENNE: I CAN DO THIS!

SherlocksilhouetteTöitä on tarjolla, kun osaa ETSIÄ – ASENNOITUA JA ROHKAISTUA. Itse en olisi nykyisessä työssäni, jos en olisi tarttunut puhelimeen kiinni ja ilmaissut, että haluan teille töihin. Kesällä kannattaa myös kärkkyä työtehtäviä, yrityksiä ja ottaa rohkeasti yhteyttä kesälomakausista huolimatta. Älä hae vain töitä, etsi töitä ja muista aina hyvän ensivaikutelman luominen! 🙂

 

Kukaan ei voi olla työnhaun Sherlock Holmes, jos ei usko omiin kykyihin, ei ajattele positiivisesti tai ole määrätietoinen. Kuulostaa ehkä hyvinkin yksinkertaisilta asioilta ja äkkiä voimme ajatella, että ”NO kyllä minulla on noita ominaisuuksia, mutta kun sitä ja mutta kun tätä!”.

Suu suppuun, ota se suurennuslasi käteesi ja ala nuuskia!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s