Yksinoikeudella kokonainen

Mediasta on saanut lukea viimeisen parin viikon aikana odotuksista erityisesti naisia kohtaan. Yleisesti kuitenkin siitä, kuinka meidän jokaisen tarkoitus on löytää se ”toinen puoliskomme” ja lisääntyä. Naisiin tämä kohdistuu varsinkin radikaalimmin, koska olemme yhteiskunnan silmissä tuotantolaitoksia. Jos emme tuota jälkeläisiä tai löydä sitä toista ”puoliskoa”, niin olemme yhteiskunnan outsidereita.

Olen aina ihmetellyt tätä puoliskoista jauhamista, sillä emme ole puolikkaita. Olemme kokonaisia ihmisiä ja kukaan ulkopuolinen ei voi olla meidän ”parempi puolisko”. Itse olen ollut puolikas, mutta minusta tuli kokonainen yksilö löytäessäni kadonneen puoliskoni, oman itseni! Avopuolisoni ei täydentänyt minua aikoinaan tai täydennä vieläkään, hän on oma ihana ja kokonainen yksilönsä myös. 

Miksi siis varsinkin parisuhteessa kuvitella olevansa yksi kokonainen, kun voi olla kaksi kokonaista? Eikö sen jo järkikin sano, että kaksi kokonaista on paljon vahvempi yhtälö kuin yksi kokonainen? Jos yksi kokonainen murtuu, niin jää vain puolet jäljelle ja sitten pitää taas etsiä se toinen puolikas täydentämään sitä tyhjyyttä. Hei haloo, ymmärsitkö pointin?

Processed with VSCO with c1 presetSama asia pätee tähän tuotantoon, joka kohdistuu meihin naisiin. Monet äidit toteavat hyvin usein lapsettomalle kaverillensa tai ihan kenelle vaan naiselle, jolla ei ole lapsia, ettei hän voi ymmärtää mitä äiteys on. Öö, excuse me nyt vaan, mutta kyllä me lapsettomat voidaan se ymmärtää ilman että meillä on sellaista!

Lapsiasiaa ei pääse pakoon vaikka mikä olisi. Siitä kuulee uteluita erityisesti kaikenlaisissa juhlissa tai kun aloitat seurustelun, menet kihloihin tai saati naimisiin. Mielestäni tällainen utelu on yhtä törkeää kuin sanoisi jonkun ylipainoisen olevan raskaana. Se on asia, joka ei kenelläkään kuulu muuta kuin sille henkilölle itselleen! Lapsi-tai kumppanihaaveet ovat meidän jokaisen yksilön oma asia. Toiset haaveilevat niiden perään, kun taas toiset pärjäävät ilmankin niitä. 

Viime viikolla media kävi kiinni Jennifer Anistoniin juurikin lapsiasian tiimoilta ja hän iski kylmällä rätillä takaisin median kasvoille. Go Jennifer, veit sanat suustani:

”we are complete with or without a mate, with or without a child. We get to decide for ourselves what is beautiful when it comes to our bodies. That decision is ours and ours alone. Let’s make that decision for ourselves and for the young women in this world who look to us as examples. Let’s make that decision consciously, outside of the tabloid noise. We don’t need to be married or mothers to be complete. We get to determine our own “happily ever after” for ourselves.”

Lähde: Huffington Post, Jennifer Aniston ”For the Record” 

Oletko sinä puolikas vai oikeasti aito kokonainen itsesi? Oletko saanut lokaa niskaan, jos et esim. halua lapsia tai kumppania? Kommentoi alle! 🙂

Muista myös tykätä Facebookissa.

T.Onnellinen ja itsenäinen oma yksilönsä, Veera

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: