Syysmuodissa pakkopaita: Onko ihan pakko muuttaa asioita tai itseään?

Kirjoitin pari viikkoa sitten stressistä, jonka kanssa painin edelleenkin. Kuitenkin tämän parin viikon aikana olen ottanut tietyt toimintatavat ja valmentanut omaa mieltäni, jonka ansiosta tunnen itsenikin vahvemmaksi.

Syysmuoti: pakkopaita

Alkusyksy on ollut siis rankempi mitä odotin, vaikka yleensä syksy on lempivuodenaika. Se on mahdollisuus muutokseen, johonkin uuteen. Sillä asenteella lähdinkin kesän jälkeen tähän, mutta ei se mennytkään niin miten olin suunnitellut.

Sain jo elokuun aikana pari kertaa turpiin minulle tärkeiden asioiden osalta ja jouduin pettymään. Olin tietynlaisessa pakkopaidassa. Minun on pakko, pakko, pakko, PAKKO! Siitä iski epävarmuus ja pelko, kunnes päätin kertoa läheiselleni mistä nyt kiikastaa. Nyt jälkikäteen tajusin, että minulle tuli syysvimmapakko, jonka vuoksin halusin muutoksia nopeasti. Halusin nopeasti eroon vanhoista kaavoista ja asioista, koska pääni huusi, että ”Syksy on uudistumisen aikaa”. Yhtäkkiä elämä pistikin jarrut päälle, jotta sain miettiä tarkkaan mitä kohti haluan mennä. 

Päätin katsoa elämääni ulkopuolisen silmin. Minulle tärkeät arvot ovat tällä hetkellä kohdillaan. On ensinnäkin koti minne mennä, jossa minua ovat vastassa avopuolisoni sekä valloittava adoptiokoiramme. Sen lisäksi tiedän minne menen arkipäivisin, koska on työpaikka, jokaa tukee unelmiani ja takaa talouteni ylläpidon. Tämän lisäksi minulla on perhe ja ystävät, jotka kannustavat ja ovat elämässäni vahvasti läsnä.

Eikö kuulostakin ulkopuolisen silmin aika täydelliseltä? Niin ainakin itse ajattelin, kun tarkastelin elämäni tämän hetkistä tilaa. Fakta kuitenkin on se, että nämä ovat elämäni pilarit, se on kuin yksi iso laatikko ja nämä asiat ovat sen seinät. Kuitenkin se mitä tapahtuu seinien sisällä on meidän jokaisen oma pikku salaisuus.

Voin käsi sydämellä teille lukijoille kertoa, että tällä hetkellä jokaisessa mainitsemassani arvossa on jonkinlaisia puutteita, surua, ongelmia tai epävarmuutta. Ne ovat ne asiat, jotka ovat uuvuttaneet ja stressanneet minua viime aikoina. Ne ovat asioita, jotka kuuluvat vaan tämän hetkiseen arkeeni ja elämäntilanteeseen. Tiettyjen asioiden kanssa on opeteltava elämään, mutta onneksi hyvin monen asian saa muutettua. Kuitenkin tarkasteltuani juurikin ulkopuolisen silmin tätä omaa laatikkoani, ne tuntuvat kovin pieniltä asioilta. Minulla on kuitenkin kaikki suhteellisen hyvin ja elämään nyt kuuluvat ne tietyt puutteet, taistot ja epävarmuudet. 

Riisuin pakkopaitani hiljattain ja tunnen olevani vapaa, vaikka osittain vielä lukkojen takana. Lukot tulevat aukenemaan, kun lähestymistapa ja ajoitus on oikea. Asiat lähtevät aina rullaamaan eteenpäin ja siihen ainoa salaisuus on oma mielesi sekä tahtotila saada ne asiat rullaamaan. Mikään ei tule pakottamalla, paitsi se oma ittensä. Ole siis kärsivällinen, usko edelleen unelmiisi, koska niin minäkin teen. Ja kuten se on nyt todettu: menestys ei ole suora tie vaan hitonmoinen suo ennen sitä huippua ❤

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: