Työnhakuvinkki 1: Mitä asioita ottaa huomioon työnantajayrityksestä?

Haetko summamutikassa kovalla syötteellä töitä, ilman että otat yrityksistä selvää? STOP tykkänään, älä jatka enää samalla tavalla! 

Mielestäni jokaisen työnhakijan tärkein ja ensimmäinen työnhaussa oleva ensiaskel on tutkimustyö. Et varmaankaan osta autoa tuosta noin, ellet tutki ensiksi sen huoltokirjaa ja rakenteita jne? Tai jos ostat, niin oletko hetken päästä kironnut tiellä, kun autolla ei ajeta kilometriäkään? Sama asia pätee työnhaun ensimmäiseen vaiheeseen: mahdolliseen työnantajaan. pexels-photo-67112-largeSuosittelen jokaista työnhakijaa tutkimaan yrityksen taustat. Googlesta tulee aina tässä kohtaa yksi paras ystävistäsi. Sen lisäksi on hyvä hyödyntää tuttavapiiriä ja vaikka LinkedIniä. Miten niitä sitten hyödyntää ja mitä tutkia?

Yrityksen talous-ja henkilöstötiedot

 1. Onko heillä millainen liikevaihto, onko nousua/laskua?
 2. Onko yrityksellä ollut radikaaleja henkilöstövähennyksiä (YT:t)?
 3. Onko yrityksellä ollut suuria rekrytointeja hiljattain (kasvupotentiaali)?

Yrityksen nettisivut

 1. Vaikuttavatko ammattitaitoisilta?
 2. Ilmeneekö heidän mainostamansa tuote/palvelu sivuilla?
 3. Ovatko ne kattavat, tuleeko niistä se fiilis, että voisit asiakkaana lähestyä heitä?
 4. Millainen henkilöstö ja mitä he mainostavat yrityskulttuuristansa?
 5. Yhteystiedot: onko toimipaikka se mitä puhuttu, onko muita toimipisteitä?

Yrityksen nimen googlaaminen

 1. Monista yrityksistä löytyy työntekijöiden- ja hakijoiden kokemuksia, klassikko on varmasti Suomi24.fi-sivusto. Suosittelen tutkimaan, mutta kuitenkin varauksella. Jos epäillyttävää löytyy ja paljonkin, suosittelen tiedustelemaan asiaa omista verkostoista: onko jollain tietoa/kokemusta?
 2. Yleissilmäys mitä yrityksestä kirjoitetaan: onko esim. uutisjuttuja yrityksestä?

Yrityksen tiedotja julkaisut LinkedIn:ssä / Facebookissa / Instagramissa

 1. Tutki varsinkin LinkedIn:ssä ja tarkastele sieltä esimerkiksi työntekijöitä ja mitä julkaisuja yritys on sielläkin postannut
 2. Millaisia henkilöitä siellä työskentelee? 
 3. Millaisen kuvan saat yrityksen kulttuurista ja itse organisaatiosta?

Tässä on hyvä paketti siihen mitä kannattaa tutkia yrityksestä ENNEN hakemuksen lähettämistä. Vaikka yritys olisikin tunnettu, niin suosittelen tutkimaan.

Yritysten omilta somesivuilta voi saada paljonkin kallisarvoista tietoa, jota voit hyödyntää eduksesi työhakemuksessa tai kääntöpuolena voi ilmetä asioita, joidenka vuoksi ei kannatakaan hakea yritykseen töihin.

Erityisesti viime aikoina on silmiini pistänyt työpaikkailmoitukset, joissa on todella kyseenalaisia ilmoituksia ja sähköpostiosoitteita. Mielestäni jokaisella yrityksellä pitäisi olla varaa yleisilmeen huoltamiseen ja tässä tarkoitan sitä, että sähköpostitili on yrityksen domainin näköinen. Jos työhakemus ja cv on toimitettava pilipali.pompom@hotmail.com/gmail.com, niin herättää se itsessäni vahvan epäillyksen. Valitettavasti näitä näkee tälläkin hetkellä mollin sivuilla, erityisesti myyntineuvottelija-paikkojen kohdalla. Vinkkinä siis: kannattaa tutkia tässä kohtaa varsinkin yrityksen sivut yms. ERITTÄIN kunnolla! 🙂

Haet sitten kohdennettuun tehtävään yrityksessä tai avoimesti, niin TUTKI AINA YRITYKSEN TAUSTAT! Vasta tämän jälkeen, kun olet saanut varmuuden ja positiivisen kuvan yrityksestä, niin anna siinä kohtaa itsellesi vihreä valo lähteä kirjoittamaan hakemusta.

Tsemppiä tutkimustyöhön ja ensi postauksessa annan vinkkejä itse työhakemuksen sekä CV:n tekemiseen!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: