Kauhutarinoita rekrytointiprosesseista

on

Julkaisin taannoin artikkelin, joka kertoi rekrytointiviestinnästä työnhaussa . Sen jälkeen minulle on tullut yhteydenottoja eri henkilöiltä, jotka ovat halunneet kertoa omista kokemuksistaan.

Sain luvan nyt julkaista näitä tarinoita ja toivon erityisesti, että tarinoita eksyisi lukemaan myös yritysten rekrytoinneista ja viestinnästä vastaavat henkilöt. Teillä ja minulla ei ole varaa munata edelleenkään rekrytointiviestinnän tai itse yrityskuvan tärkeyttä! Erityisesti rekrytointeja tekevät kollegani, me olemme ääni työnhakijoihin, joten pidetään se ääni ja siitä lähtevä kaiku positiivisena ❤

”Olin tulossa haastatteluun, ja koputtelin hyvissä ajoin toimiston ovelle. Toimistossa oltiin hieman ihmeissään että miksi pyrin jo etuajassa sisälle, ja mut käskettiin takaisin käytävään. Siellä sitten seisoin odottamassa (tuoleja ei ollut) ja kuuntelin korvat punaisina äänieristämättömän oven läpi, kuinka rekrykonsultit piti hauskaa lukemalla huonoja hakemuksia ääneen, hakijoiden koko nimet mainiten.”


Suosikkini oli rekrytointifirma, jossa kävin haastattelussa. Minulle sanottiin suoraan, että he eivät sitten ilmoittele; jos ei mitään kuulu, niin et ole päässyt toimeksiantajayritykseen haastatteluun. Jotenkin ymmärrän sen, jos viestintä unohtuu niille hakijoille, joita ei ole tavattu, mutta haastatteluun päässeille viestiminen olisi kyllä äärimmäisen tärkeää työnantajamielikuvan kannalta. En tule kummaltakaan firmalta ostamaan heidän palveluitaan, kun tiedän miten he työnsä hoitavat.”


Hain taannoin tehtävään vuokrayrityksen kautta ja sain sieltä todella nopeasti videohaastattelukutsun. Tein videon sovittuun päivämäärään mennessä, koska työpaikkailmoituksessa mainittiin haun etenevän nopeasti. Odotin jonkinlaista yhteydenottoa seuraavan viikon. Sitten tuli toinen ja kolmas, joten tiesin ettei tämä ole kohdallani edennyt. Päätin sitten lähettää tälle rekrytoijalle, joka hakua hoiti, niin sähköpostiviestin ja kysyä missä kohtaa haku menee, kun minua ei ole informoitu. Odotan edelleen sitä vastausta ja ilmoitusta, aikaa tästä on nyt 3kk. 


Hain erääseen IT-yritykseen reilu vuosi sitten töihin, joka on saanut ”Great Place to Work”-palkinnonkin pariin otteeseen. Pääsin haastatteluun ja siihen asti prosessi sujui mutkitta. Haastattelun jälkeen he kertoivat ottavansa yhteyttä vielä saman viikon aikana. Odotin tietenkin yhteydenottoa, mutta sitä en saanut. Kun soitin tiedustellakseni asiaa, niin sain tylyn vastauksen rekrytoijalta: ”Me kyllä infoamme, kun infottavaa on, ei tarvitse soitella perään!”. Tuon jälkeen kyllä yritys menetti kasvonsa ja tässä vielä odotan sitä heidän infoaan asiasta, josta nyt on se yli vuosi aikaa. Nykyään olen heidän kilpailijallaan töissä ja meidän yrityksessä ainakin viestintä pelaa työnhakijasuuntaan, olen sitä itse myös varmistamassa tuon kokemukseni jälkeen.”


”Yksi hassu kommellus kävi nykyisen työni rekrytointiprosesissa, kun olin edennyt viimeiseen vaiheeseen hakuprosessissa ja minulle kerrottiin, että päätöksestä ilmoitetaan seuraavana päivänä. Se päivä koitti ja yrityksen HR ilmoitti etten tullut valituksi. Olin todella pettynyt, koska oli tullut niin vahva tunne, että saan paikan. Tuosta ilmoituksesta meni noin pari tuntia, kun yrityksen toimitusjohtaja soitti pahoitellen ja kertoi, että HR oli soittanut vahingossa minulle, kun hänen piti soittaa toiselle kandille. Sain siis paikan, mutta HR:llä oli mennyt kandit sekaisin. Annoin tämän anteeksi nykyiselle työnantajalleni ja täällä olen edelleen töissä 5-vuoden jälkeen tapahtuneesta. Onni onnettomuudessa!”


”Tämä ei ehkä niin viestintään mene, mutta kokemus kuitenkin. Kävin haastattelussa yhdessä metallipajassa ja ensinnäkin yrityksen pomo oli haastattelusta myöhässä 10min, sen jälkeen aloin hieman epäilemään hänen vointiaan, koska hän oli todella kalpea ja elehti oudosti.. Luulin aluksi, että hän on kipeä, mutta tietynlainen haju tuli hänestä läpi. Tajusin siinä keskustelun yhteydessä, että hän on humalassa tai ainakin edellinen ilta mennyt pitkäksi. Hän veti haastattelun vartissa ja sanoi, että voin aloittaa hommat samantein. Kieltäydyin tarjouksesta kuitenkin, koska en saanut kovin positiivista kuvaa yrityksen edustajasta.”

©veerasalpalahti.com 2016

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s