Nyt kuulolle: Nämä asiat sinun on tiedettävä työelämän muutoksista vuonna 2017

on

Työelämä kokee jälleen uusia muutoksia ja uudistuksia 2017. Ajattelin kirjoittaa oleellisimmasta asioista yhteenvedon, jotka jokaisen on hyvä tiedostaa, niin työnhakijan-kuin tekijän sekä työnantajan.


Kilpailukykysopimus

Mistä kyse: kilpailukykysopimus eli KIKY:n tarkoituksena on parantaa suomalaisen työn ja yritystenkin kilpailuetua sekä luoda uusia työpaikkoja sekä lisätä talouskasvua.

Miten se näkyy työssä: ns. normaalin kokoaikaisen vuosittaiseen työhön tulee noin 24h lisää työtä, ansiotaso ei muutu. Esimerkiksi KIKY voidaan toteuttaa seuraavasti kokoaikaisella:

  • Teet päivässä 6minuuttia pidemmän päivän tai
  • Viikossa 30 minuuttia lisää työtä tai
  • Kuukaudessa 2 tuntia enemmän
  • Vuositasolla teet 3 työpäivää lisää-

Onko se pakollinen: Ei, mutta sitä suositellaan ja erityisesti niillä aloilla, joissa on työehtosopimus käytössä. Toteutus tehdään paikallisesti eli työpaikkatasolla, joten tämä 24h ”lisätyön” toteuttaminen määräytyy työnantajan linjauksen mukaan. Moni yritys on ilmaissut ettei ota pidennystä käyttöön, mutta julkisella sektorilla KIKY on saanut enemmän vihreää valoa. Kikyn voi toteuttaa myös esimerkiksi koulutusmuotona.

Lähteet ja lisätietoja Kikysta täältä.


Koeaika pitenee 6kk

Koeajan enimmäispituus muuttuu 4kk –> 6kk.

Mitä tämä tarkoittaa: Tällä muutoksella pyritään alentamaan työnantajan työllistämiskynnystä.

  • Koeaika saa olla enimmillään 6kk
  • Määräaikaisissa sopimuksissa enintään puolet määräaikaisuuden pituudesta. Esim. 6kk sopparissa 3kk ja 12kk sopparissa 6kk, yli 12kk olevissa määräaikaisissa koeaika on silti enimmäispituuden verran eli 6kk.

Tämä ei tarkoita, että yritykset automaattisesti käyttävät 6kk koeaikaa. Uskon, että tämä riippuu todella paljon toimialoista ja itse tehtävistä. Esimerkiksi tietyillä aloilla suosittelen 6kk koeaikaa, koska 4kk on liian lyhyt aika todentamaan osaamista. Näen, että kuitenkin, että 4kk koeajat ovat silti yleisempiä kuin 6kk. Tapauskohtaista!

Muuta huomioitavaa:

  • Työnantajalla on oikeus jatkaa koeaikaa, jos työntekijä on koeaikana ollut työkyvyttömyyden tai perhevapaan vuoksi poissa työstä.
  •  Jos olet aloittamassa uudet työt tammikuussa, mutta olet kuitenkin sopimuksen allekirjoittanut 2016 vuoden puolella, sovelletaan sinuun 2016 vuoden koeaikalakia, jolloin enimmäispituus on 4kk!

Takaisinottovelvoitteen aika lyhenee 

Mitä tarkoittaa: Ennen takaisinottovelvoitteen aika on ollut 9kk –> 2017 aika lyhenee 4kk. Jos työsuhteesi on kestänyt 12 vuotta, niin takaisinottoaika on silloin 6kk. Huom! Jos sinut on kuitenkin vaikka irtisanottu YT:ssä vuoden 2016 lopussa, niin tällöin kohdallasi noudatetaan 9kk takaisinottovelvoitetta.

Miksi näin: Ministeriömme mukaan tällä muutoksella pyritään alentamaan työllistämiskynnystä tuotannollis-taloudellisiin syihin perustuvien irtisanomisten jälkeen.


Pitkäaikaistyöttömän palkkaaminen määräaikaiseen työsuhteeseen ilman perusteltua syytä

Mitä tarkoittaa: Määräaikaisissa sopimuksissa täytyy aina olla perusteltu ja erityinen syy. Ilman syytä sopimus voidaan katsoa toistaiseksi voimassaolevaksi. Tämä muutos parantaisi pitkäaikaistyöttömien työllistymismahdollisuuksia ja kannustaisi työnantajia palkkaamaan heitä töihin.

Kuka on pitkäaikaistyötön: hän on henkilö, joka on ollut yhdenjaksoisesti 12kk työtön työnhakija


Mitä ajatuksia muutokset herättävät?

Lähteet ja lisätiedot luettavissa täältä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s