Vinkki uudelle vuodelle: Hakkaa unelmat päreiksi, niin kuljet paremmin niitä kohti!

Vuodenvaihde on ehkä klassisinta kulta-aikaa muutokselle, lupauksille, tavoitteiden asettamiselle ja uusille aluille että mahdollisuuksille. Siinä vain on jotain maagista. 

Itse olen juurikin niitä ihmisiä, joka odottaa enemmän uutta vuotta kuin joulua. Jotenkin uusi vuosi antaa mahdollisuuden aloittaa puhtaalta pöydältä. Vuoden ensimmäisten päivien aikana olen yleensä kirjoittanut asioita viime vuodesta ylös, käyden läpi niin hyvät kuin huonotkin skenaariot että kokemukset. 

light-person-woman-fireMINÄ 5-VUOTTA SITTEN VS. MINÄ NYT

Jos olet lukenut blogiani alusta saakka, olet varmasti aistinut millainen kirjoittaja täällä on. Rakastan unelmoida ja minulla on aika korkeitakin tavoitteita elämälle, erityisesti uraani kohtaan. Kuitenkin kuljen jalat maassa, vaikka pää satunnaisesti pilvissä leijaileekin. Koen olevani unelmoiva realisti, jolla on vahva optimistin asenne. Uskon 110 % siihen, että ne unelmat ja tavoitteet joita minulla on, ovat täysin toteuttavissani. Ei ehkä nyt ensi vuoden puolella, mutta pitkässä tähtäimessä erittäin saavutettavissa. Vaikka tänä vuonna olen aistinut tai kokenut epäilyä itseäni kohtaan, siintää nämä tavoitteet kirkkaana mielessäni. Koskaan en ole lopettanut niiden tavoittelemista!

Jos menisin nyt yli 5-vuotta ajassa taaksepäin, niin näkisin siellä nuoren naisen, jolla oli suuri unelma, mutta samalla epävarmuus mitä elämä toisi tullessaan. Hän kuitenkin tiedosti omat vahvuutensa ja hänellä oli tietty palava intohimo unelmaansa kohtaan. Hän vain odotti palapelin ensimäisen palan löytymistä, ensimmäistä mahdollisuutta. Tuo mahdollisuus tuli kuitenkin sattuman kaupalla ja yhtäkkiä hänen eteensä: mahdollisuus, ja samalla iso riski, johon oli vain tartuttava, koska mielessä siinsi se suurempi tavoite. Kun muut ajattelivat hänen olevan hullu ottaessaan isojakin riskejä, hän todisti heille, että riskinototkin kannattavat, meni se nappiin tai ei, niistä aina oppi ja ne jollakin tapaa veivät eteenpäin. Kun muut epäilivät tai yrittivät polkea häntä alas, hän nousi heidän yläpuolelleen ja kulki rohkeasti kohti unelmiaan.

Olen satunnaisesti kuullut jonkun kadehtivan miten olen näin nuorena saavuttanut joitakin asioita. Se särähtää aina korvaani, koska olen tehnyt todella paljon töitä niiden asioiden eteen. Matkani varrella olen kokenut ehkä normaalia enemmän esteitä, pettymyksiä ja kantapään kautta opittuja hetkiä. Kuitenkin kaikki ne koetut ylä-ja alamäet ovat tuoneet minut tähän. Takaraivossa kolkuttava unelmani on aina ollut mielessäni vastoinkäymisistä huolimatta. Nämä kokemukset ovat mahdollistaneet upeita mahdollisuuksia yhden isoimman unelmani parissa, jota lähden nyt laajentamaan seuraavien vuosien aikana. Se mitä ensi vuosi tuo tullessaan, on jännittävä. Tiedän, että sinä arvoisa lukijani olet ensimmäisten joukossa kuulemassa muutosten tuulistani.

UNELMA PÄREIKSI

Tavoitteen  tai sen unelman asetannan tärkein vaihe on siis sen purkaminen. Vaikka kuinka suuri tavoitteesi onkin, kannattaa se purkaa palasiksi. Palaset ja välietapit motivoivat.

Itse näen oman yhden unelmani isona salkkuna, ennen kuin saan sen salkun niin pitää sinne sisälle saada tiettyjä asioita. Jos kuljet tällä hetkellä tyhjä salkku kädessä, niin älä ihmettele jos junnaat paikoillasi. Salkun rakentaminen lähtee niistä pienistä osista. Esimerkiksi, jos kuvitellaan tavoitteeksesi vaikka yli 10kg painon pudotus, niin et sinä yhdessä yössä sitä laihdu. Jos teet sen kunnolla voi se viedä sinulta 10-20-viikkoa. Tärkeintä on pitää se iso pääpotti mielessä, mutta aloittaa kuitenkin sieltä rappusten alkupäästä matka kuin matka.

Pura siis tavoite päreiksi, kun näet ne monet osat edessäsi, näet valtavan kokonaisuuden. Älä lannistu, vaan mieti millainen jättipotti se sitten loppujen lopulta on, kun pääset tavoitteeseen! Vinkki: tee vaikka paperilaput eri tavoitteiden osista, hanki tyhjä iso lasipurkki ja kun olet saanut yhden asian suoritettua, laita lappu purkkiin. Näen näät etenemisesi! 

LUPAA MINULLE

Lupaa minulle, mutta erityisesti itsellesi, että kirkastat jonkin todella tärkeän tavoitteen itsellesi ennen vuoden vaihdetta. Tämän jälkeen mieti mitä tämä kulunut vuosi toi eteesi ja miten voit tämän vuoden oppeja hyödyntää tämän tavoitteesi osalta.

Sen jälkeen mieti mitä asioita matkasi varrella on, jotta pääset tavoitteeseen. Mitä asioita sinun pitäisi kenties opetella oma-aloitteisesti, mihin asioihin voit vaikuttaa suoraan ja mitkä ovat riippuvaisia jostakin toisesta. Mihin asioihin voisit samantein paneutua alkuvuodesta ja onko kenties verkostossasi / lähipiirissä joku, joka voisi auttaa sinua asian osalta. Mieti mieti ja mieti. Hakkaa tavoite vaikka niille paperilapuille osiksi, kuvittele se palapeliksi. 

Ennen kaikkea, kun sinulla on visio selvä, luo kuuluisa missio: LUOTA ITSEESI ja pidä tavoite kirkkaana mielessä. Vaikka matkan varrella tulisi esteitä ja takapakkeja, älä koskaan unohda tavoitettasi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: