Uusi vuosi: kuinka onnistua tavoitteen kanssa?

on

Vuodenvaihde on ehkä klassisinta kulta-aikaa muutokselle, lupauksille, tavoitteiden asettamiselle ja uusille aluille että mahdollisuuksille. Siinä vain on jotain maagista. 

Itse olen juurikin niitä ihmisiä, joka odottaa enemmän uutta vuotta kuin joulua. Jotenkin uusi vuosi antaa mahdollisuuden aloittaa puhtaalta pöydältä. Vuoden ensimmäisten päivien aikana olen yleensä kirjoittanut asioita viime vuodesta ylös, käyden läpi niin hyvät kuin huonotkin skenaariot että kokemukset. 

light-person-woman-fire

UNELMA PÄREIKSI

Tavoitteen  tai sen unelman asetannan tärkein vaihe on siis sen purkaminen. Vaikka kuinka suuri tavoitteesi onkin, kannattaa se purkaa palasiksi. Palaset ja välietapit motivoivat.

Pura siis tavoite palasiksi ja kun näet ne monet osat edessäsi, näet valtavan kokonaisuuden. Älä lannistu, vaan mieti millainen jättipotti se sitten loppujen lopulta on, kun pääset tavoitteeseen! Vinkki: tee vaikka paperilaput eri tavoitteiden osista, hanki tyhjä iso lasipurkki ja kun olet saanut yhden asian suoritettua, laita lappu purkkiin. Näen näät etenemisesi! 

Lupaa itsellesi, että kirkastat jonkin todella tärkeän tavoitteen itsellesi ennen vuoden vaihdetta. Tämän jälkeen mieti mitä tämä kulunut vuosi toi eteesi ja miten voit tämän vuoden oppeja hyödyntää tämän tavoitteesi osalta.

Sen jälkeen mieti mitä asioita matkasi varrella on, jotta pääset tavoitteeseen. Mitä asioita sinun pitäisi kenties opetella oma-aloitteisesti, mihin asioihin voit vaikuttaa suoraan ja mitkä ovat riippuvaisia jostakin toisesta. Mihin asioihin voisit samantein paneutua alkuvuodesta ja onko kenties verkostossasi / lähipiirissä joku, joka voisi auttaa sinua asian osalta. Mieti mieti ja mieti. Hakkaa tavoite vaikka niille paperilapuille osiksi, kuvittele se palapeliksi. 

Ennen kaikkea, kun sinulla on visio selvä, luo kuuluisa missio: LUOTA ITSEESI ja pidä tavoite kirkkaana mielessä. Vaikka matkan varrella tulisi esteitä ja takapakkeja, älä koskaan unohda tavoitettasi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s