Työhaastattelu ja kuinka hakijana voit sen mokata

Yleinen

Tämä on hieman harvinaisempi aihe, mutta satunnaista rekrytointeja tekeville. Joskus tulee niitä hetkiä ettei hakija ilmaannu paikalle ja hän katoaa tuhkatuuleen.Näitä tapahtumia sattuu kaikenikäisten työnhakijoiden keskuudessa. Nämä ovat juuri niitä hetkiä, kun rekrytoija voi hieman ärsyyntyä.

”Hakija ei ilmaantunutkaan paikalle!”

On ymmärrettävää, jos ennen haastattelua koetkin ettei paikka ole kiinnostava tai olet löytänyt jo toisen työn, mutta se mitä emme katso kovinkaan hyvällä on ilmoittamatta jättäminen. 

Meidän päivämme koostuvat välillä tiukoistakin aikatauluista ja elämme deadlinien keskellä. Yhteen päivään voi mahtua tapaamisia, puhelinsoittoja, haastatteluja, palavereita, back office-tehtäviä ja monia yllättäviäkin asioita. Tämän lisäksi jokaisella rekrytoinnilla on aina oma deadlinensa. Aikatauluttaminen on työmme elinehto ja priorisointi.

Tämän vuoksi, kun varaamme haastatteluaikoja, niin toivomme niiden myös toteutuvan. Joskus kuitenkin ymmärrettävistä syistä ne peruuntuu, yleensä sen vuoksi, että tekijä on ehtinyt ottamaan toisen paikan vastaan. Se on aina harmillinen paikka, varsinkin jos olet ollut todella potentiaalinen tarjoamaamme työtehtävään. 

”Ei tämä työ kiinnostakaan mua”

Jos kuitenkin koet ennen tai jälkeen mahdollisen haastattelun ettei tehtävä ole sinua varten, niin tässä pari tärkeää ohjetta sinulle sarkasmilla varustettuna:

  1. ÄLÄ VAAN PERU HAASTATTELUA

 Jos haastattelu on edessä, niin ole sen verran kohtelias, että ilmoitat rekrytoijalle peruuttavasi haastatteluajan. Paras tapa on soittaa, mutta sähköposti toimii oikein mainiosti myös. Voit myös kiittää mahdollisuudesta ja jos haluat, niin voit kertoa avoimesti miksi et ole kiinnostunut tehtävästä. Emme sitä vaadi, mutta kuulemme mielellämme.

Jos taas olet käynyt jo haastattelussa ja tämä tunne tulee sen jälkeen, etkä halua olla prosessissa mukana, ilmoita siitäkin! Ymmärrämme täysin, jos jokin tehtävä tai yritys itsessään ei ole vastannut odotuksiasi haastattelussa ilmenneiden asioiden jälkeen. Mielellämme myös kuulemme niistä asioista, jotta voimme parantaa omaakin työtämme ja esim. tuoda jotakin epäselvää asiaa tarkemmin esille.

2. ÄLÄ ILMAANNU TYÖHAASTATTELUUN

Kappas, oliko haastattelu sovittu kello 10 ja kello on jo 10 yli? Haastattelija yleensä soittaa sinulle tässä kohtaa, jotta tietää oletko eksynyt vai mitä tapahtunut, varsinkin jos olet unohtanut 1.kohdan.

Yleensä tässä tilanteessa, jos sinua ei tehtävä kiinnosta, niin olet sen verran nolona ettet kehtaa puhelimeen vastata. Kuitenkin se miten hoidat homman asiallisesti tapahtuu yksinkertaisen helpolla tavalla: laita vaikka tekstiviesti tai sähköposti, jossa pahoittelet, kiität mahdollisuudesta ja toivotat hyvät jatkot. 

Vaikka juuri tällä ”unohduksella” tai välinpitämättömyydellä veit toisen aikaa, niin kohteliaisuus on valttia tässäkin! Älä unohda käytöstapoja, koska meillä jää hyvin nimet muistiin hakijoiden osalta vuosienkin jälkeen!

3. TEE KATOAMISTEMPPU

Olitko niin törppö ettet viitsinyt infota mitään, teit näkyvän katoamistempun. Saatoit jopa estää rekrytoijan puhelinnumeronkin, jotta hän ei saa sinuun yhteyttä. Alright, hyvin sä vedät! En suosittele hakemaan yritykseen tai yrityksen kautta töitä pitkään aikaan. Olet päässyt varmasti jollekin mustalle listalle, joten siinä meni mahdolliset tsäänssisi hetkeksi aikaa. Onnea matkaan!

Muista siis seuraavan kerran, kun saat kutsun työhaastatteluun miettiä näitä. Jos tehtävä ei kiinnosta pätkän vertaa, älä haaskaa toisenkaan aikaa, vaan ilmoita kohteliaasti kieltäytyväsi mahdollisuudesta. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s