Ikäsyrjintä rekrytoinneissa: yli 40-vuotiaatko out of business?

Hiljattain Ruotsissa oltiin tehty tutkimus yli 40-vuotiaiden työnhakijoiden etenemisestä rekrytoinneissa. Tutkimuksessa oli kuvitteellisilla henkilöillä haettu aitoja työtehtäviä eri aloilta. Tutkimuksessa oltiin huomattu jo 40-vuotiaiden ja erityisesti naispuolisten hakijoiden osalta ikäsyrjintää. 
Nuorekas työyhteisö ei tarkoita, että yritys rekrytoi vain nuoria.

Useasti olen kuullut urani aikana kuinka yrityksiin halutaan palkata nuoria, koska he omaavat paremman oppimiskyvyn digitalisaation haasteisiin, innostuvat asioista ja eivät ole ”kaavoihin” kangistuneita. 

Nykypäivänä tosiaankin tuntuu, että yritykset haluvat vain luoda nuorekkaita työyhteisöjä, koska ne ovat seksikkäitä, freshejä ja innovatiivisia. Nostankin tässä kohtaa esille oman näkemykseni. Mielestäni nuorekas-sanana on enemmänkin ajattelutapa: ymmärretään nykypäivän trendejä, muutoksia ja uskalletaan rohkeasti mennä eteenpäin. Se ei tarkoita ikäryhmiä, vaan ajattelumallia.
Työpaikan rikkaus on omata henkilöstöä niin eri taustoista kuin ikäryhmistä.

Oli sitten työyhteisön keski-ikä mikä vaan, niin tärkeintä yritykselle on oikeat ihmiset. Aina puhutaan motivoituneista ja innokkaista sekä aallon harjalla pysyvistä henkilöistä, niitä voivat olla niin nuoremmat kuin vanhemmatkin tekijät.

Olen ollut yrityksissä töissä, joissa keski-ikä on vaihdellut niin 30 kuin 50-vuoden hujakoilla. Henkilökohtaisesti olen viihtynyt paremmin suuremman keski-iän omaavassa työyhteisössä. Siellä olen päässyt oppimaan enemmän uusia asioita ja saanut todellisia mentoreita, jotka ovat antaneet tukea ja ideoita omalle uralleni. 

Oikealla asenteella työnhakuun -ja elämään!

Jos halutaan pysyä nykypäivän työelämässä mukana, oli ikä mikä vaan, vaatii se tahtoa pitää itsensäkin kehityksen tiellä ja joskus jopa unohtaa ne vanhat toimintatavat. Tämä kaikki lähtee omasta asenteesta ja tahdosta! Jos vain voivotellaan omaa ikäänsä ja sitä kuinka nuoremmat vievän kaikki työpaikat, niin tällöin on vika kyllä asenteessa ja siinä jos missä tipahtaa työnhakija äkkiä out of business-kuoppaan.

Olet sitten työnhaussa minkä tahansa syyn vuoksi, niin asenteesi ratkaisee. Älä suolla hakemukseen tyhmiä ikäkliseitä. Ole itsevarma, rohkea ja ylpeä osaamisestasi!

 

 

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: