Joulu on yksi vuoden stressaavimmista juhlapyhistä. Ymmärtäähän sen. Mitä jos tämä joulu olisi kuitenkin stressitön? Tässä pari muistutusta, jos stressimopo meinaa lähteä käsistä!

Hengitä

Jos paniikki iskee ja rosollit lentävät pöydältä, niin lopeta kaikki hetkeksi ja hengitä. Tee hetki syvähengitysharjoituksia tai käy pienellä muutaman minuutin kävelyllä. Kyllä ne asiat siitä menevät omalla painollaan eteenpäin.

Nauti

Jos päsmäröit ja panikoit, niin mistään ei tule mitään. Joulu ei mene pilalle, jos nyt unohdit ne rusinat ja mantelit kauppaan. Pysähdy ja katso ympärillesi, nauti juuri siitä hetkestä ja tilanteesta missä olet. Nauti läheistesi seurasta, nauti pelkästään joulun tuoksusta ja lauluista. Vaikka elämässäsi myllertäisi ties mitkä myrskyt, niin ole kiitollinen niistä asioista jotka ovat hyvin ja vaali sitä ajatusta joulunkin yli. Asiat menevät omalla painollaan eteenpäin.

Naura

Nauru on paras lääke hieman mihin vaivaan vaan! Naura vaikka ei naurattaisi, saat heti kevyemmän ja rentoutuneemman mielen. Naurulla tartutat myös toisetkin nauramaan ja jos jokin ei mene niinkuin olit ajatellut, niin naura vielä enemmän. Pienet joulun naurujoogat on aina hyvästä! Helppo naurattaja on pelata jotakin peliä porukalla, meidän suosikki on Monopoly ja Alias!

Ole läsnä

Mitäpä jos tänä jouluna sulkisitkin itseltäsi koko sosiaalisen median pois tai ainakin siksi aikaa, kun olet läheistesi seurassa? Kyllä ne kauniit joulukuvat myöhemminkin voi jakaa ystäville kuin juuri sillä hetkellä. Vielä parempaa, jos suljet kaikki sovellukset jouluksi! Somea tai ei, ole läsnä läheistesi kanssa. 

Rentoudu

Joulun aikaa ei ole hyvä käyttää siihen, että mietit mielesi puhki kaikkia asioita. Sama pätee myös toisten passaamiseen, varsinkin aikuiset ihmiset osaavat itsekin kyllä glöginsä lämmittää ja lorauttaa sen punaviininsä sinne. Muista myös sanoa niille, jotka aina ovat passaamassa sinua, että sinäkin voit asian hoitaa. Näin jokainen saa rennon joulumielen, kun talon isäntä tai emäntä ei ole kokoaikaa köökissä vaan osallistuu sen sijaan läheisten kanssa seurusteluun. Vaikka kävisit sitten perheesi, anoppilan, mummolan, vaarilan ja muut lähipiirin kodit läpi jouluna, niin muista nyt hyvä ihminen rentoutua!

Uppoudu päikkäreille tai katso hömppäleffa

Muista myös, että jouluna voi valvoa ja nukkua paritkin päiväunet. Jouluna saa olla myös pieruverkkarit jalassa ja ruma joulupaita päällä sekä syödä suklaata peiton alla, unohtamatta  ihania jouluelokuvia.

Itse olen ehtinyt vahdata jo vaikka mitä Netflixin jouluelokuvia! Ehdottomat joulusiirappileffat ovat nämä: A wish for Christmas, Angel of Christmas ja koirahullun naisen lemppari: A dogswalker’s Christmas tale. Kuitenkin klassiset Yksin kotona-leffat ovat joulun aatelia!

Rentouttavaa ja rauhallista joulua teille lukijoille ❤

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s