Vuoden viimeinen, 2017 paketointi

Vuosi tulee juuri päätökseen ja on aika kerrata mitä tässä tapahtuikaan.

Terveys

”Terveen urheilijanuoren paperit” kertoi työterveyslääkäri hiljattain minulle. Olin aika puulla päähän lyöty, mutta toisaalta terveen papereilla on menty aina. Laboratoriotesteillä ei kuitenkaan voi mitata henkistä tilaani, jota on koeteltu jo ennen tätäkin vuotta. 

Syömishäiriöni varjostaa vahvasti jokaista päivääni. Aamulla kun herään ja illalla kun menen nukkumaan mietin ruokaan ja ulkoiseen olemukseeni liittyviä asioita. Tämä synnyttää ahdistuneisuutta ja siksi kotini on tärkein turvapaikkani.

Kun on teinistä elänyt häiriön kanssa, niin siitä on tullut osa minua. Se on ehkä näkymätön osa ulkopuolisille, koska näitä ahmimiskohtauksia en ole koskaan ”harjoittanut” kenenkään läsnäollessa. Se on sellainen minun ja häiriöni välinen herkkuhetki, joka tehdään salaa yhdessä, mutta sen jälkipyykki näkyykin erilaisina tekosyinä ja pakoiluina.

Tämän häiriön hoitamiseen olen viimein päättänyt keskittyä täysillä. Haen ammattiapua ja opettelen muuttamaan rauhassa elämäntapani. Viimeinkin ota aikaa puhtaasti itselleni ja oman hyvinvointini panostamiseen! Tätä matkaa pääsette seurailemaan blogissanikin. Tämän vuoksi en tarjoa ainakaan ensi vuonna valmennuspalveluita, mutta suosittelen mielelläni toista valmentajaa halukkaille. 

Työ

Huh mikä vuosi ollut työn suhteen. Tajusin, että olen ollut kolmen työnantajan palkkalistoilla tämän vuoden puolella. Tässä on menty vaikka millaisissa tunneradoissa: onnenkyynelistä puhtaaseen uupumukseen ja turtumiseen, raivosta nautintoon ja viimeisimpänä tasapainoon.

Paljon sain kysymyksiä miksi vaihdoin aikaisemmasta työpaikasta jo 8kk jälkeen. Taustalla oli kaksi vahvaa syytä: ensimmäinen oli tahto päästä takaisin omille juurille HR-kentässä ja toinen syy oli yrityksen johto-ja esimiestyön toteutus, joka soti vastaan omia arvojani ja itse moraalia.

Yhden syrjähypyn kautta löysin viimein hyvän työsuhteen, jossa koen saavani vapautta ja arvostusta sekä tekeväni oikeasti nyt sitä minun unelmaduunia. Kun on oikeat ihmiset ympärillä, niin on mahdollisuus menestyä, niin työelämässä kuin muissakin ihmissuhteissa.

Virheistä oppii ja toisaalta jälkiviisaana en vaihtaisi kokemusta mihinkään. Tiedänpähän tarkalleen mikä ei sovi minulle ja miten en itse halua toimia ihmisenä saati tulevaisuudessa johtotehtävissä.

Blogi

Wow, ensinnäkin kiitos teille! Alkuvuodesta pohdin pitkään lopettavani koko blogin, mutta onneksi päätin jatkaa kirjoittamista. Hetki siinä vierähtikin (3kk?) kun en meinannut saada mitään aikaiseksi, vaikka luonnoksissa makasi useita aiheita ja aloituksia. Makaa siellä vieläkin, mutta kaikki aikanaan!

Tämä vuosi tuotti 22 postausta ja ehdoton TOP 3 on tässä:

  1. Tunnelukkoinen mieli: miten päästä tunnelukoista irti?
  2. Minulla on häiriö, osa 1: minä olen sen pomo nyt
  3. Älä anna työilmapiirin myrkyttäjän seisoa menestyksesi tielläsi

Blogi on saanut tasaisesti uusia lukijoita, joten muistahan liittyä seuraajaksi tai tykätä Facebookissa, niin tiedät kun uusia kirjoituksia syntyy!

Ensi vuosi

Suuntaan katseeni innolla ensi vuoteen, hyvästelen ikävät asiat ja ihmiset tämän vuoden osalta ja lähden katsomaan mitä päivät tuovat tullessaan.

Toivon mukaan perheemme kasvaa vielä yhdellä rescuekoiralla ja sitä ennen pääsen hieman matkustelemaan mm. Briteissä ja karkaamaan vaikkapa viikoksi etelän lämpöön!

Rohkeutta ja rakkautta ensi vuodelle,

Veera

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s